ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία εγκαθιδρύει εκ νέου τη διπλωματική της παρουσία στην Τρίπολη

Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου 2011, 19:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Βρετανία εγκαθιδρύει εκ νέου τη διπλωματική της παρουσία στην Τρίπολη
Facebook Twitter Whatsapp
Ο ειδικός απεσταλμένος της Βρετανίας στη Λιβύη μετακινείται σήμερα στην Τρίπολη με στόχο την εγκαθίδρυση εκ νέου της πλήρους διπλωματικής παρουσίας της Βρετανίας στη λιβυκή πρωτεύουσα, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Ο ειδικός απεσταλμένος της Βρετανίας στη Λιβύη μετακινείται σήμερα στην Τρίπολη με στόχο την εγκαθίδρυση εκ νέου της πλήρους διπλωματικής παρουσίας της Βρετανίας στη λιβυκή πρωτεύουσα, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. "Σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος της Βρετανίας (Τζον Τζένκινς) μεταβαίνει στην Τρίπολη για την επανεγκαθίδρυση της πλήρους διπλωματικής μας παρουσίας", δήλωσε ο Κάμερον στο κοινοβούλιο σε αναφορά του στη Λιβύη.

Η Βρετανία και οι σύμμαχοί της του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για όσο καιρό χρειάζεται για την προστασία των αμάχων. Η Βρετανία είναι έτοιμη να επεκτείνει την εντολή του ΝΑΤΟ για όσο καιρό είναι απαραίτητο, σημείωσε. "Δεν θα εγκαταλείψουμε έως ότου ολοκληρωθεί η δουλειά αυτή", σημείωσε.

Ο Κάμερον σημείωσε εξάλλου αναφερόμενος στη Συρία, ότι ο πρόεδρός της Μπασάρ αλ Άσαντ έχει χάσει κάθε νομιμότητα και πρέπει να αποχωρήσει για το καλό της χώρας του.