ΔΙΕΘΝΗ

Διαδηλώσεις κατά των νέων μέτρων στη Μαδρίτη

Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου 2011, 18:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διαδηλώσεις κατά των νέων μέτρων στη Μαδρίτη
Facebook Twitter Whatsapp
Χιλιάδες πολίτες και συνδικαλιστές αναμένεται να λάβουν μέρος στην πορεία στο κέντρο της Μαδρίτης σήμερα το απόγευμα για να διαμαρτυρηθούν για τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση με στόχο τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους της Ισπανίας, τονίζοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο τις κοινωνικές δαπάνες, ενώ κυβερνήσεις σε όλη την ΕΕ εφαρμόζουν σκληρά πακέτα λιτότητας με στόχο να καθησυχαστούν οι αγορές για την κρίση χρέους της ευρωζώνης.
Χιλιάδες πολίτες και συνδικαλιστές αναμένεται να λάβουν μέρος στην πορεία στο κέντρο της Μαδρίτης σήμερα το απόγευμα για να διαμαρτυρηθούν για τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση με στόχο τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους της Ισπανίας, τονίζοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο τις κοινωνικές δαπάνες, ενώ κυβερνήσεις σε όλη την ΕΕ εφαρμόζουν σκληρά πακέτα λιτότητας με στόχο να καθησυχαστούν οι αγορές για την κρίση χρέους της ευρωζώνης. Στην κινητοποίηση αναμένεται να λάβουν μέρος μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» (Indignados), η οποία θα ξεκινήσει στην Πλάθα Θιμπέλες και θα καταλήξει στην Πουέρτα δελ Σολ, όπου μέλη του νεολαιίστικου κινήματος είχαν στήσει καταυλισμό για σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα εφέτος καταγγέλλοντας το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της Ισπανίας.

Η ανεργία μεταξύ των νέων στην Ισπανία ξεπερνά το 40%, ενώ ένας στους πέντε από τα μέλη του ενεργού εργατικού δυναμικού δεν έχει απασχόληση.

Στη σημερινή πορεία κάλεσαν δύο από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ισπανίας, η CCOO και η UGT, την ίδια ημέρα που εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργιακή κινητοποίηση στην Ιταλία εναντίον του κυβερνητικού πακέτου μέτρων λιτότητας το οποίο συζητείται σήμερα το απόγευμα στην ιταλική Γερουσία.

Η σημερινή διαδήλωση ακολουθεί αυτές που διοργάνωσαν οι ‘Αγανακτισμένοι’ την περασμένη εβδομάδα, μια ημέρα πριν τεθεί σε ψηφοφορία στην άνω βουλή το νομοθέτημα που εισάγει στο Σύνταγμα συγκεκριμένα όρια όσον αφορά τα ελλείμματα και το εξωτερικό χρέος, τόσο για την κεντρική κυβέρνηση όσο και για τις αυτονομίες (περιφέρειες).