ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΟΗΕ καταδικάζει την βομβιστική επίθεση στην Ινδία

Δημοσίευση 7 Σεπτεμβρίου 2011, 20:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο ΟΗΕ καταδικάζει την βομβιστική επίθεση στην Ινδία
Facebook Twitter Whatsapp
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν «καταδίκασε έντονα» σήμερα τη βομβιστική επίθεση σε δικαστήριο στο Νέο Δελχί από την οποία, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 76.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν «καταδίκασε έντονα» σήμερα τη βομβιστική επίθεση σε δικαστήριο στο Νέο Δελχί από την οποία, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 76. «Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τη χρήση βίας χωρίς διακρίσεις εναντίον αμάχων πολιτών», τόνισε ο Μπαν, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στην κυβέρνηση και στο λαό της Ινδίας και τα «ειλικρινή συλλυπητήριά» του στις οικογένειες των θυμάτων. Κάλεσε επίσης να προσαχθούν οι δράστες της επίθεσης στην δικαιοσύνη.

 Σύμφωνα με τις αρχές της Ινδίας, η έκρηξη της βόμβας, που είχε τοποθετηθεί σε χαρτοφύλακα, σημειώθηκε στις 10:17 τοπική ώρα (07:47 ώρα Ελλάδας) και δημιούργησε έναν κρατήρα βάθους περίπου 1,2 μ. κοντά στο χώρο υποδοχής του δικαστηρίου, όπου εκδίδονται άδειες εισόδου για τους δικηγόρους και τους επισκέπτες στο κτίριο. Στο χώρο αυτό βρίσκονταν πάνω από 150 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις αρχές της Ινδίας, η οργάνωση Χαρκάτ-ουλ-Τζιχάντ-Ισλάμι («Κίνημα του Ισλαμικού Αγώνα», HUJI), που θεωρείται συνδεδεμένη με την αλ Κάιντα και διατηρεί βάσεις στο Πακιστάν και στο Μπανγκλαντές, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε.

Την επίθεση καταδίκασε και η κυβέρνηση του Μπανγκλαντές.