ΔΙΕΘΝΗ

Η νέα ηγεσία της Λιβυής ζητά από το Νίγηρα να εμποδίσει την είσοδο του Καντάφι

Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου 2011, 09:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η νέα ηγεσία της Λιβυής ζητά από το Νίγηρα να εμποδίσει την είσοδο του Καντάφι
Facebook Twitter Whatsapp
Η νέα ηγεσία της Λιβύης ζήτησε από τον Νίγηρα να εμποδίσει την είσοδο στο έδαφός του Μουάμαρ Καντάφι. Στέλεχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσε ότι αντιπροσωπεία του Συμβουλίου μετέβη στον Νίγηρα για να ζητήσει από τις αρχές να διασφαλίσουν τα σύνορα και να εμποδίσουν κάθε απόπειρα εισόδου του Μουάμαρ Καντάφι ή μελών της οικογένειάς του.
Η νέα ηγεσία της Λιβύης ζήτησε από τον Νίγηρα να εμποδίσει την είσοδο στο έδαφός του Μουάμαρ Καντάφι. Στέλεχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσε ότι αντιπροσωπεία του Συμβουλίου μετέβη στον Νίγηρα για να ζητήσει από τις αρχές να διασφαλίσουν τα σύνορα και να εμποδίσουν κάθε απόπειρα εισόδου του Μουάμαρ Καντάφι ή μελών της οικογένειάς του. Ζήτησε επίσης την παράδοση στη Λιβύη των προσώπων του περιβάλλοντος του Καντάφι που έχουν εισέλθει στον Νίγηρα. Η κυβέρνηση του Νίγηρα απάντησε δια του υπουργού Εξωτερικών ότι εάν διατυπωθούν αιτήματα, "θα δοθεί απάντηση κατά περίπτωση»

Στο μεταξύ, στην Τρίπολη έφτασε ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ, δεύτερος στην ιεραρχία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, για πρώτη φορά από την πτώση της. Το Συμβούλιο επανέλαβε ότι η μεταφορά της "κυβέρνησης" στη λιβυκή πρωτεύουσα δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από την πλήρη απελευθέρωση της Λιβύης.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, οι μαχητές του περιμένουν τη λήξη το Σάββατο του τελεσιγράφου προς τις κανταφικές δυνάμεις στη Σύρτη και το Μπάνι Ουαλίντ, όπου φθάνουν ενισχύσεις των αντικανταφικών δυνάμεων.