ΔΙΕΘΝΗ

Η Κάθριν Άστον καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Ινδία

Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου 2011, 12:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Κάθριν Άστον καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Ινδία
Facebook Twitter Whatsapp
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον εξέφρασε σήμερα τον "αποτροπιασμό" της για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες Τετάρτη στην ινδική πρωτεύουσα, Νέο Δελχί, κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον εξέφρασε σήμερα τον "αποτροπιασμό" της για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες Τετάρτη στην ινδική πρωτεύουσα, Νέο Δελχί, κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι. Η Αστον "καταδικάζει τη στυγερή αυτή πράξη και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις ινδικές αρχές και στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων", αναφέρει ανακοίνωση της ΕΕ και προσθέτει: "είναι απαραίτητο οι δράστες αυτής της εγκληματικής επίθεσης να παραπεμφούν στη δικαιοσύνη."

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, στην καρδιά της ινδικής πρωτεύουσας. Η ινδική αστυνομία κρατεί και ανακρίνει τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον ιδιοκτήτη ενός Ιντερνετ καφέ στο ινδικό Κασμίρ από όπου εστάλη ένα email σύμφωνα με το οποίο, η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση Χαρκάτ-ουλ-Τζιχάντ Ισλάμι, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγές των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας το ινδικό Κασμίρ, ωστόσο, εκφράζουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία της ανάληψης ευθύνης από τη συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία δεν έχει δραστηριοποιηθεί στην περιοχή κατά το τελευταίο διάστημα και δεν θα χρησιμοποιούσε ένα Ιντερνετ καφέ για να αναλάβει την ευθύνη μίας επίθεσης.