ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες τραυματίες σε διαδήλωση στο Μπαχρέιν

Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου 2011, 18:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δεκάδες τραυματίες σε διαδήλωση στο Μπαχρέιν
Facebook Twitter Whatsapp
Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας του Μπαχρέιν και διαδηλωτές συγκρούστηκαν σε μια πορεία διαδηλωτών που έγινε μετά την απελευθέρωση ιατρών που είχαν προφυλακιστεί έπειτα από τις κινητοποιήσεις νωρίτερα εφέτος στο μικρό βασίλειο του Κόλπου, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.
Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας του Μπαχρέιν και διαδηλωτές συγκρούστηκαν σε μια πορεία διαδηλωτών που έγινε μετά την απελευθέρωση ιατρών που είχαν προφυλακιστεί έπειτα από τις κινητοποιήσεις νωρίτερα εφέτος στο μικρό βασίλειο του Κόλπου, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera. Αρκετοί διαδηλωτές- ο ακριβής αριθμός τους παραμένει ασαφής- τραυματίστηκαν, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο, που εδρεύει στο Κατάρ, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από επίσημη πηγή σχετικά με τις πληροφορίες που μετέδωσε το αλ Τζαζίρα.

Στρατοδικείο έδωσε εντολή χθες να απελευθερωθούν 11 επαγγελματίες του τομέα της υγείας, μια εβδομάδα αφότου άρχισαν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλάκισή τους.

Οι γιατροί κατηγορούνται για οπλοκατοχή και ότι παρείχαν στήριξη στους διαδηλωτές, οι οποίοι αξίωναν μεταρρυθμίσεις σε μια κατεύθυνση εκδημοκρατισμού του καθεστώτος.

Η αντιπολίτευση στο Μπαχρέιν καλωσόρισε την απελευθέρωσή τους ως ένα βήμα ζωτικής σημασίας για την αποκλιμάκωση της πολιτικής έντασης στη χώρα. Σε ανακοινωθέν της η αντιπολίτευση κάλεσε να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι.

Πάνω από 30 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ενώ εκατοντάδες συνελήφθησαν στο μικρό νησί του Κόλπου μετά το ξέσπασμα των διαδηλώσεων με κεντρικό αίτημα τον εκδημοκρατισμό του καθεστώτος το Φεβρουάριο.