ΔΙΕΘΝΗ

Νίγηρας: 14 αξιωματούχoι του καθεστώτος Καντάφι έφθασαν στην Αγκαντέζ

Δημοσίευση 9 Σεπτεμβρίου 2011, 12:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νίγηρας: 14 αξιωματούχoι του καθεστώτος Καντάφι έφθασαν στην Αγκαντέζ
Facebook Twitter Whatsapp
Μια νέα ομάδα 14 αξιωματούχων του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, περιλαμβανομένου του στρατηγού Άλι Κάνα, ενός Τουαρέγκ ο οποίος ήταν άλλοτε ένας από τους στενούς συνεργάτες του συνταγματάρχη και επικεφαλής της στρατιάς του νότου, βρίσκονται στη βόρεια πόλη Αγκαντέζ του Νίγηρα, ανέφεραν σήμερα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της αφρικανικής χώρας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.
Μια νέα ομάδα 14 αξιωματούχων του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, περιλαμβανομένου του στρατηγού Άλι Κάνα, ενός Τουαρέγκ ο οποίος ήταν άλλοτε ένας από τους στενούς συνεργάτες του συνταγματάρχη και επικεφαλής της στρατιάς του νότου, βρίσκονται στη βόρεια πόλη Αγκαντέζ του Νίγηρα, ανέφεραν σήμερα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της αφρικανικής χώρας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. Δύο πηγές ανέφεραν ότι στην ομάδα περιλαμβάνονται τέσσερις κορυφαίοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους δύο στρατηγοί. Η ταυτότητα του άλλου στρατηγού δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου στην Αγκαντέζ δήλωσε πως οι τέσσερις πιο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι διαμένουν σε ένα ξενοδοχείο στην πόλη, το οποίο ανήκει στον Καντάφι.

«Η ομάδα έφθασε με τέσσερα οχήματα με τετρακίνηση το απόγευμα της Πέμπτης», δήλωσε μια από τις πηγές, προσθέτοντας πως συνοδεύονταν από άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας του Νίγηρα.

Η κυβέρνηση του Νίγηρα δεν είχε σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές ως πριν από λίγο.

Η άφιξη της ομάδας ακολουθεί εκείνη του Μανσούρ Ντάο, ενός ανώτερου αξιωματούχου των υπηρεσιών ασφαλείας του Καντάφι, που πέρασε στο έδαφος του Νίγηρα με μια οχηματοπομπή την Δευτέρα.

Η Νιαμέι έχει αναφέρει ότι επέτρεψε στους Λίβυους να περάσουν στο έδαφος του Νίγηρα για ανθρωπιστικούς λόγους, όμως δέχεται πιέσεις από την διεθνή κοινότητα να παραδώσει τους πρώην αξιωματούχους του καθεστώτος Καντάφι που κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.