ΔΙΕΘΝΗ

Κηδεύτηκε το θύμα των βίαιων επιθέσεων στο Λονδίνο

Δημοσίευση 9 Σεπτεμβρίου 2011, 20:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κηδεύτηκε το θύμα των βίαιων επιθέσεων στο Λονδίνο
Facebook Twitter Whatsapp
Πολλές εκατοντάδες πενθούντων συμμετείχαν σήμερα στο Λονδίνο στην κηδεία του Μαρκ Ντάγκαν, θύματος αστυνομικών πυρών, ο θάνατός του οποίου υπήρξε η σπίθα που προκάλεσε τις εκτεταμένες ταραχές στο Λονδίνο και άλλες περιοχές στη Βρετανία επί τέσσερις νύκτες.
Πολλές εκατοντάδες πενθούντων συμμετείχαν σήμερα στο Λονδίνο στην κηδεία του Μαρκ Ντάγκαν, θύματος αστυνομικών πυρών, ο θάνατός του οποίου υπήρξε η σπίθα που προκάλεσε τις εκτεταμένες ταραχές στο Λονδίνο και άλλες περιοχές στη Βρετανία επί τέσσερις νύκτες. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντάγκαν υπέκυψε στη συνοικία Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου την νύκτα της 4ης Αυγούστου από ένα τραύμα από σφαίρα στο στήθος του. Επίσημο πόρισμα έχει καταδείξει ότι ο ίδιος δεν πυροβόλησε αστυνομικούς.

Συγγενείς του νεκρού δηλώνουν πως "δεν συγχωρούν" τα περιστατικά βίας, που ακολούθησαν τον θάνατο του ανθρώπου τους.

Το φέρετρο του Ντάγκαν τοποθετήθηκε σε μία άμαξα, που έσυραν τέσσερα λευκά άλογα και διήλθε από δρόμους με τα πεζοδρόμιά τους γεμάτα από πολίτες.

Η παρουσία της αστυνομίας χαρακτηρίστηκε "διακριτική". Εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ ανέφερε ότι έγινε επικοινωνία με τους γονείς του εκλιπόντος και αποφασίστηκε η κηδεία να γίνει "αξιοπρεπώς και ειρηνικά".

Στην επικήδεια ομιλία του ο επίσκοπος Μπάρινγκτον Μπιούρελ επισήμανε ότι ο θάνατος του Ντάγκαν εγείρει "σοβαρά ερωτήματα". "Είδαμε υπερβολικά πολύ αίμα", είπε από την πλευρά του ο πάστορας Νιμς Όμπιουντζ, της βρετανικής Εκκλησίας της Καινής Διαθήκης, αναφερόμενος στα επεισόδια που ακολούθησαν.