ΔΙΕΘΝΗ

Περιοδεύει για να ενισχύσει τη θέση της Άγκυρας στο μουσουλμανικό κόσμο

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2011, 13:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Περιοδεύει για να ενισχύσει τη θέση της Άγκυρας στο μουσουλμανικό κόσμο
Facebook Twitter Whatsapp
Περιοδεία στις πρωτεύουσες των χωρών της «Αραβικής Άνοιξης» αρχίζει τη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκινώντας από την Αίγυπτο πριν πάει στην Τυνησία και τη Λιβύη. Στόχος είναι η ενίσχυση της θέσης της Άγκυρας στο μουσουλμανικό κόσμο μετά τις ανατροπές του περασμένου χρόνου.
Περιοδεία στις πρωτεύουσες των χωρών της «Αραβικής Άνοιξης» αρχίζει τη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκινώντας από την Αίγυπτο πριν πάει στην Τυνησία και τη Λιβύη. Στόχος είναι η ενίσχυση της θέσης της Άγκυρας στο μουσουλμανικό κόσμο μετά τις ανατροπές του περασμένου χρόνου. Ενδεικτικό της αλλαγής των διπλωματικών δυναμικών μετά την Αραβική Άνοιξη, είναι η στενή προσοχή που θα δώσει το Ισραήλ στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κάιρο τη Δευτέρα, μετά το ψυχρό κλίμα στις σχέσεις με την Αιγύπτου που προκάλεσε η επίθεση των διαδηλωτών στην ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο.

Το Ισραήλ αλλά και οι ΗΠΑ, σημειώνει το Reuters, θα παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του Ερντογάν -την πρώτη επίσκεψη Τούρκου πρωθυπουργού στο Κάιρο εδώ και μία δεκαπενταετία.

Ο κ. Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί στην Αίγυπτο με τον επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου Χουσέιν Ταντάουι, τον πρωθυπουργό Εσάμ Σαράφ καθώς και με εκπροσώπους του κινήματος που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.