ΔΙΕΘΝΗ

Ομπάμα: «Τίποτα δε μας τρομάζει όταν είμαστε ενωμένοι»

Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2011, 07:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ομπάμα: «Τίποτα δε μας τρομάζει όταν είμαστε ενωμένοι»
Facebook Twitter Whatsapp
«Τίποτε δεν μπορεί να πλήξει τους Αμερικανούς όταν είναι ενωμένοι, ούτε η τρομοκρατία», τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα στην ομιλία του για τη δέκατη επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.
«Τίποτε δεν μπορεί να πλήξει τους Αμερικανούς όταν είναι ενωμένοι, ούτε η τρομοκρατία», τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα στην ομιλία του για τη δέκατη επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. «Στις δεκαετίες που θα έρθουν, οι Αμερικανοί θα επισκέπτονται τα μνημεία στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους την 11η Σεπτεμβρίου, θα αγγίζουν με τα δάκτυλά τους την πέτρα πάνω στην οποία θα είναι χαραγμένα τα ονόματά τους και θα αναπολούν τη ζωή που έζησαν», είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, ο οποίος
επισκέφτηκε και τα τρία σημεία των επιθέσεων--Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Πενσιλαβάνια.

«Θα θυμούνται ότι δεν είμαστε τέλειοι, αλλά η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και πως η δημοκρατία αυτή μας προσφέρει την ευκαιρία να τελειοποιήσουμε την ένωσή μας», τόνισε.

«Πολλά άλλαξαν από την 11η Σεπτεμβρίου για τους Αμερικανούς: γνωρίσαμε τον πόλεμο και την ύφεση, παθιασμένες αντιπαραθέσεις και διαφωνίες στο πολιτικό πεδίο», είπε ο Ομπάμα και κατέληξε:

«Όμως σήμερα είναι σημαντικό να θυμόμαστε αυτά που δεν έχουν αλλάξει. Ο εθνικός μας χαρακτήρας δεν έχει αλλάξει, ούτε η πίστη μας στο Θεό και σε άλλα πράγματα».