ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Αντιπαράθεση ΑΚΕΛ- ΔΗΣΥ για την τραγωδία στη ναυτική βάση

Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2011, 15:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κύπρος: Αντιπαράθεση ΑΚΕΛ- ΔΗΣΥ για την τραγωδία στη ναυτική βάση
Facebook Twitter Whatsapp
Λύπη για τον τρόπο, με τον οποίο ο ΔΗΣΥ και ο πρόεδρός του, Νίκος Αναστασιάδης, αντιδρούν αυτό το διάστημα, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, τονίζοντας ότι για «ακόμη μία φορά στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων».
Λύπη για τον τρόπο, με τον οποίο ο ΔΗΣΥ και ο πρόεδρός του, Νίκος Αναστασιάδης, αντιδρούν αυτό το διάστημα, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, τονίζοντας ότι για «ακόμη μία φορά στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων». Αντί, πρόσθεσε, να περιορίσουν τις αντιπαραθέσεις, μοναδική τους έγνοια είναι να υποσκάπτουν συνεχώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης, είπε, μίλησε για χάλκευση εγγράφων που αφορούσαν στην τραγωδία στο Μαρί και διερωτήθηκε ποια έγγραφα χαλκεύθηκαν. Αν δεν μπορεί να τεκμηριώσει, τόνισε ο κ. Κυπριανού, τότε κάποιος μπορεί να τον χαρακτηρίσει «ψεύτη και συκοφάντη».

Επίσης, απέρριψε τις κατηγορίες για ιδεοληψία του κ. Χριστόφια λέγοντας, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για το χειρισμό του θέματος των εμπορευματοκιβωτίων.

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «δεν θα ακολουθήσει τον κατήφορο, αποδίδοντας ύβρεις και επίθετα».

Δεν χρειάζεται, είπε, κανείς να υποσκάπτει τον Πρόεδρο Χριστόφια, αφού το κάμνει ο ίδιος, κατά την έκφρασή του.

Όσον αφορά τις χαλκεύσεις εγγράφων, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι θα πρέπει να τις αναζητήσουν στο Γενικό Εισαγγελέα και τον πρώην Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.

Δεν είναι τυχαίο, είπε, που ο στενογράφος του Προεδρικού κλήθηκε να καταθέσει στην Ερευνητική Επιτροπή υπό τον Πόλυ Πολυβίου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφερόμενος στις διαρροές του ιστότοπου Γουίκιλικς, είπε ότι είχε συνάντηση με τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά όχι στην πρεσβεία και αυτό έγινε μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2006, και προέβη σε εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Επειδή, όπως είπε, αυτές ήταν επιτυχίες του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, τόσο η συνάντηση στο Παρίσι όσο και η συμφωνία της 8ης Ιουλίου που ακολούθησε, αυτό το κεφαλαιοποίησε το ΑΚΕΛ και βγήκε πρώτο κόμμα.

Είναι άλλοι, πρόσθεσε, οι οποίοι ενώ κεφαλαιοποίησαν τις επιτυχίες του Τάσσου Παπαδόπουλου για τα εκλογικά τους αποτελέσματα, δεν δίστασαν «να τον ξεζουμίσουν πολιτικά και λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές να τον πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα».