ΔΙΕΘΝΗ

Στην Τυνησία συνεχίζει την «αραβική περιοδεία» του ο Ερντογάν

Δημοσίευση 15 Σεπτεμβρίου 2011, 08:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στην Τυνησία συνεχίζει την «αραβική περιοδεία» του ο Ερντογάν
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε χθες το βράδυ στην Τυνησία, όπου τον υποδέχθηκε ένα πλήθος μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, περιλαμβανομένου του επικεφαλής της ισλαμιστικής παράταξης Ενάχντα, του Ρασίντ Γανούσι.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε χθες το βράδυ στην Τυνησία, όπου τον υποδέχθηκε ένα πλήθος μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, περιλαμβανομένου του επικεφαλής της ισλαμιστικής παράταξης Ενάχντα, του Ρασίντ Γανούσι. Πρόκειται για τον δεύτερο σταθμό, μετά την Αίγυπτο, της περιοδείας την οποία πραγματοποιεί στις χώρες της «αραβικής άνοιξης». Τον Ερντογάν, τον οποίο συνοδεύουν υπουργοί και αξιωματούχοι, υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι.

Το κόμμα Ενάχντα, το οποίο θεωρείται φαβορί εν όψει των εκλογών της 23ης Οκτωβρίου στην Τυνησία, λέει ότι εμπνέεται από το τουρκικό παράδειγμα.

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί σήμερα με στελέχη της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας καθώς και τους ηγέτες των μεγαλύτερων τυνησιακών πολιτικών κομμάτων. Μετά την Αίγυπτο και την Τυνησία ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Λιβύη.