ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Eπίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν στην αμερικανική βάση

Δημοσίευση 15 Οκτωβρίου 2011, 13:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αφγανιστάν: Eπίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν στην αμερικανική βάση
Facebook Twitter Whatsapp
Τέσσερις ένοπλοι προσπάθησαν να εισβάλουν στην αμερικανική βάση της επαρχίας Παντζίρ, χωρίς όμως να προλάβουν να περάσουν την κεντρική πύλη της βάσης . Οι δυνάμεις ασφαλείας τους εντόπισαν νωρίς και άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας τους επί τόπου.
Τέσσερις ένοπλοι προσπάθησαν να εισβάλουν στην αμερικανική βάση της επαρχίας Παντζίρ, χωρίς όμως να προλάβουν να περάσουν την κεντρική πύλη της βάσης . Οι δυνάμεις ασφαλείας τους εντόπισαν νωρίς και άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας τους επί τόπου. Από την επίθεση αυτοκτονίας σκοτώθηκαν ακόμα 2 πολίτες καθώς, τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι οι τέσσερις καμικάζι-εξερράγησαν, ενώ τραυματίστηκαν δύο φρουροί της βάσης, που φιλοξενεί Αφγανικά και ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αλλά αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι το γεγονός ότι η επίθεση είναι η πρώτη που συμβαίνει στην επαρχία Παντζίρ τα δέκα χρόνια του πολέμου, ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την αφγανική κυβέρνηση και τους εξτρεμιστές ισλαμιστές αντάρτες.

Η επαρχία της Παντζίρ είναι ένα ισχυρότατο προπύργιο των Συμμαχικών δυνάμεων και μέχρι τώρα οι Ταλιμπάν δεν είχαν καταφέρει να εισχωρήσουν στην περιοχή και να χτυπήσουν κάποιο στόχο.
Πηγή: real.gr