ΔΙΕΘΝΗ

Οκτώ νεκροί σε διαδήλωση στην Υεμένη

Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου 2011, 08:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οκτώ νεκροί σε διαδήλωση στην Υεμένη
Facebook Twitter Whatsapp
Πέντε διαδηλωτές και συνολικά οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια ταραχών στην πρωτεύουσα της Υεμένης, την Κυριακή, σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.
Πέντε διαδηλωτές και συνολικά οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια ταραχών στην πρωτεύουσα της Υεμένης, την Κυριακή, σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες. Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών και σκότωσαν πέντε άτομα στην πρωτεύουσα, Σαναά, ανεβάζοντας έτσι τον απολογισμό των νεκρών στους 20 μέσα σε διάστημα δύο ημερών.
Αλλα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από βλήμα των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με αντικυβερνητικούς.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της χώρας Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ δήλωσε ότι αναμένει από την Κίνα και τη Ρωσία να μπλοκάρει τις ενέργειες των Ηνωμένων Εθνών για την απομάκρυνσή του από την εξουσία.

Σημειώνεται ότι, οι δύο χώρες άσκησαν βέτο στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για ψήφισμα κατά Συρίας νωρίτερα αυτό το μήνα.
Ωστόσο, δεν αναμένεται να μπλοκάρουν το ψήφισμα κατά του προέδρου της Υεμένες, το οποίο αναμένεται να πάρει το δρόμο για το Συμβούλιο Ασφαλείας αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη.