ΔΙΕΘΝΗ

Κάλεσμα της Κίνας για «ενωτική πολιτική μετάβαση» στη Λιβύη

Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2011, 10:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κάλεσμα της Κίνας για «ενωτική πολιτική μετάβαση» στη Λιβύη
Facebook Twitter Whatsapp
Η Κίνα ζήτησε σήμερα να υπάρξει μια «ενωτική πολιτική μετάβαση» και να διαφυλαχθεί η «εθνική ενότητα» στη Λιβύη μετά το θάνατο του ανατραπέντος ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.
Η Κίνα ζήτησε σήμερα να υπάρξει μια «ενωτική πολιτική μετάβαση» και να διαφυλαχθεί η «εθνική ενότητα» στη Λιβύη μετά το θάνατο του ανατραπέντος ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι. «Ελπίζουμε πως η Λιβύη θα μπορέσει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν μια διαδικασία ενωτικής πολιτικής μετάβασης, να διαφυλάξει την εθνοτική και εθνική ενότητά της και να αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατόν την κοινωνική σταθερότητα», δήλωσε η Τζιάνγκ Γιου, εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας.

Το Πεκίνο, το οποίο έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στη Λιβύη -στους σιδηροδρόμους, τους υδρογονάνθρακες και τις τηλεπικοινωνίες-, συνέβαλλε για καιρό στη σταθερότητα του καθεστώτος του συνταγματάρχη Καντάφι.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είχε πραγματοποιήσει περίπου 50 μεγάλα έργα στη Λιβύη, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε τουλάχιστον 18,8 δισεκατομμύρια δολάρια (13,1 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.