ΔΙΕΘΝΗ

Φήμες για θάνατο του Μουμπάρακ μπροστά στην εικόνα του αιμόφυρτου Καντάφι (vid)

Δημοσίευση 25 Οκτωβρίου 2011, 08:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Φήμες για θάνατο του Μουμπάρακ μπροστά στην εικόνα του αιμόφυρτου Καντάφι (vid)
Facebook Twitter Whatsapp
Διάφορα σενάρια κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες για την κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ,  με ένα εξ αυτών να κάνει λόγο για καρδιακή προσβολή όταν είδε εικόνες με τον αιμόφυρτο Καντάφι, με ερωτηματικά ακόμα και για την ζωή του.  
Διάφορα σενάρια κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες για την κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ,  με ένα εξ αυτών να κάνει λόγο για καρδιακή προσβολή όταν είδε εικόνες με τον αιμόφυρτο Καντάφι, με ερωτηματικά ακόμα και για την ζωή του.   Σύμφωνα με πηγές της Αιγύπτου, η υγεία του Μουμπάρακ, ο οποίος δικάζεται για τους θανάτους χιλιάδων αμάχων, επιδεινώθηκε όταν πληροφορήθηκε για το θάνατο του Καντάφι, ενώ δε είδε τις φωτογραφίες του φίλου του αιμόφυρτου και εν τέλει νεκρού, έπαθε καρδιακή προσβολή.   

Την πληροφορία μετέδωσαν αρκετά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το Russia Today, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το εάν ο Μουμπάρακ παραμένει ζωντανός μετά το καρδιακό επεισόδιο.   

Yποστηρικτές του πρώην ισχυρού άνδρα της Αιγύπτου, πάντως, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, διέψευσαν την είδηση, κάνοντας λόγο για φήμες.  

Ο αιγυπτιακός στρατός αποφάσισε να τοποθετήσει μονάδες ασφαλείας στο νοσοκομείο όπου ο Μουμπάρακ βρίσκεται υπό κράτηση. Επιπλέον φρουροί έχουν περικυκλώσει το κτίριο, καθώς και τον όροφο στον οποίο γίνεται η περίθαλψη του πρώην προέδρου.