ΔΙΕΘΝΗ

Bαρύς ο πέλεκυς για γερμανό που «τόλμησε» να φοροδιαφύγει

Δημοσίευση 25 Οκτωβρίου 2011, 15:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Bαρύς ο πέλεκυς για γερμανό που «τόλμησε» να φοροδιαφύγει
Facebook Twitter Whatsapp
Μεγαλοφοροφυγάδες υπάρχουν και στη Γερμανία, όμως εκεί οι νόμοι και κυρίως η εφαρμογή τους, δεν τους αφήνουν σε χλωρό κλαρί.
Μεγαλοφοροφυγάδες υπάρχουν και στη Γερμανία, όμως εκεί οι νόμοι και κυρίως η εφαρμογή τους, δεν τους αφήνουν σε χλωρό κλαρί. Πρώην επικεφαλής εταιρειών, ο οποίος ηγήθηκε διαδοχικά των αυτοκινητοβιομηχανιών BMW και Volkswagen, δέχθηκε να πληρώσει 100.000 ευρώ σε αγαθοεργίες για να λύσει τους λογαριασμούς του με τη δικαιοσύνη που τον κατηγορεί για φοροδιαφυγή, ανακοίνωσε σήμερα δικαστήριο του Μονάχου.  

Ο Μπερντ Πισετσρίντερ, επικεφαλής της βαυαρικής BMW από το 1993 ως το 1999 και μετά της Volkswagen από το 2002 ως το 2006, είχε εξαπατήσει τη γερμανική εφορία μειώνοντας παρανόμως τους φόρους επί του εισοδήματός του κατά 234.000 ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.  

Το δικαστήριο του Μονάχου «έβαλε τέλος στις διώξεις έπειτα από μια συμφωνία ανάμεσα στον εισαγγελέα και τον κατηγορούμενο, στο πλαίσιο της οποίας ο τελευταίος δεσμεύεται να πληρώσει 100.000 ευρώ σε αγαθοεργίες», αναφέρει το δικαστήριο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.  

Ο Πισεντσρίντερ είχε αφαιρέσει παρανόμως από το φορολογητέο εισόδημά του τους τόκους από διάφορα στεγαστικά δάνεια.