ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ολάντ επιδιώκει διάλογο με την Γερμανία

Δημοσίευση 25 Οκτωβρίου 2011, 21:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Ολάντ επιδιώκει διάλογο με την Γερμανία
Facebook Twitter Whatsapp
Ο προεδρικός υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ σκοπεύει να επισκεφθεί τη Γερμανία σύντομα για να παρουσιάσει τον εαυτό του ως ένα αξιόπιστο, οικονομικά συνετό εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ηγεσία πριν από τις εκλογές του επόμενου έτους, δήλωσε σήμερα ένας στενός του συνεργάτης.
Ο προεδρικός υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ σκοπεύει να επισκεφθεί τη Γερμανία σύντομα για να παρουσιάσει τον εαυτό του ως ένα αξιόπιστο, οικονομικά συνετό εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ηγεσία πριν από τις εκλογές του επόμενου έτους, δήλωσε σήμερα ένας στενός του συνεργάτης. Ο Πιέρ Μοσκοβισί, διευθυντής της εκστρατείας του Ολάντ για τις προκριματικές εκλογές των Σοσιαλιστών το μήνα αυτό, δήλωσε ότι το φαβορί των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές του 2012 θα μεταβεί στο Βερολίνο πριν από το τέλος του χρόνου και επιθυμεί να συναντηθεί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ καθώς και τους Σοσιαλδημοκράτες της αντιπολίτευσης και τους Πράσινους.

Ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι ο συντηρητικός πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατέστησε τη Γαλλία έναν αδύναμο "μικρό εταίρο" για τη Γερμανία επειδή δεν μπόρεσε ελέγξει τα δημόσια οικονομικά και έλαβε παρορμητικές και κακά συντονισμένες πρωτοβουλίες για την κρίση χρέους της ζώνης του ευρώ.

"Όταν είσαι κακός στη χώρα σου, δεν μπορείς να είσαι καλός στο εξωτερικό", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μοσκοβισί. "Το γεγονός ότι η Γαλλία είναι τόσο χαοτική σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από μικρός εταίρος".

"Δεν αποδέχομαι την ιδέα ενός σούπερ-Σαρκοζί στην Ευρώπη", είπε.

"Είναι το πρόσωπο με το οποίο κάνεις συμφωνίες, αλλά δεν είναι αρκετά ισχυρός για να είναι η κινητήριος δύναμη", τόνισε.