ΔΙΕΘΝΗ

Επιθέσεις αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου 2011, 11:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επιθέσεις αυτοκτονίας στην Καμπούλ
Facebook Twitter Whatsapp
Καμικάζι πραγματοποίησε σήμερα επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ στη νοτιοδυτική Καμπούλ, σκοτώνοντας έναν πολίτη και τραυματίζοντας ακόμη τρεις, ανακοίνωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.
Καμικάζι πραγματοποίησε σήμερα επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ στη νοτιοδυτική Καμπούλ, σκοτώνοντας έναν πολίτη και τραυματίζοντας ακόμη τρεις, ανακοίνωσε αξιωματούχος της αστυνομίας. "Ο καμικάζι ανατίναξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, κοντά στην αυτοκινητοπομπή των δυνάμεων του συνασπισμού γύρω στις κοντά στα πρώην βασιλικά ανάκτορα Νταρ-ουλ-Αμάν που καταστράφηκαν κατά τον εμφύλιο πόλεμο. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τον ακριβή απολογισμό των θυμάτων", δήλωσε ο Χασμάτ Στανεκζάι, εκπρόσωπος του διοικητή της αστυνομίας της Καμπούλ. 

   
Στην πλατεία Νταρ-ουλ-Αμάν υπάρχουν πολλά κυβερνητικά κτίρια.

   
Η δύναμη του ΝΑΤΟ "ενημερώθηκε για το περιστατικό στην Καμπούλ. Συλλέγουμε πληροφορίες και ακόμη δεν γνωρίζουμε άλλες λεπτομέρειες", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ISAF.

   
Την ίδια ώρα δύο φρουροί τραυματίστηκαν σήμερα στο Ασανταμπάντ, την πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Κουνάρ, όταν μια γυναίκα καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μπροστά στα γραφεία της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών (NDS), σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 

   
Η γυναίκα σκοτώθηκε κατά την έκρηξη, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Κουνάρ, της επαρχίας όπου είναι έντονη η δράση των ανταρτών Ταλιμπάν, οι οποίοι πολεμούν την κυβέρνηση της Καμπούλ και τους συμμάχους της του ΝΑΤΟ από τα τέλη του 2001