ΔΙΕΘΝΗ

Με φυλάκιση πέντε ετών καταδικάσθηκε ο Λουτσιάνο Μότζι

Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου 2011, 09:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Με φυλάκιση πέντε ετών καταδικάσθηκε ο Λουτσιάνο Μότζι
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Λουτσιάνο Μότζι, ο άνθρωπος που συνδύασε το όνομά του στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε το ιταλικό ποδόσφαιρο, καταδικάστηκε - πέντε χρόνια μετά - με φυλάκιση πέντε ετών και τεσσάρων μηνών από δικαστήριο της Νάπολι, καθώς κρίθηκε ένοχος απάτης και συνομωσίας, στο ποινικό μέρος της υπόθεσης. 
Ο Λουτσιάνο Μότζι, ο άνθρωπος που συνδύασε το όνομά του στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε το ιταλικό ποδόσφαιρο, καταδικάστηκε - πέντε χρόνια μετά - με φυλάκιση πέντε ετών και τεσσάρων μηνών από δικαστήριο της Νάπολι, καθώς κρίθηκε ένοχος απάτης και συνομωσίας, στο ποινικό μέρος της υπόθεσης.  Ο πρωταγωνιστής του «Μοτζιόπολι» και πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, είχε τιμωρηθεί με ισόβιο αποκλεισμό ενώ από τη «Γιούβε» αφαιρέθηκαν οι τίτλοι της πρωταθλήτριας 2005 και 2006.

Ουσιαστικά έγινε δεκτή η εισήγηση του εισαγγελέα ο οποίος θεωρούσε πως οι πράξεις του Μότζι έπρεπε να επιφέρουν κάθειρξη πέντε ετών και οκτώ μηνών. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ιταλικού ποδοσφαίρου δεν παρέστη, ενώ ο συνήγορός του δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση.