ΔΙΕΘΝΗ

Ατύχημα στην πλατφόρμα της Noble στην Κύπρο

Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου 2011, 14:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ατύχημα στην πλατφόρμα της Noble στην Κύπρο
Facebook Twitter Whatsapp
Σοβαρά τραυματίστηκε ένας Ολλανδός εργαζόμενος  κατά τη διάρκεια εργασιών στην πλατφόρμα της Νoble Energy στην Κύπρο. Το κέντρο ελέγχου της πλατφόρμας ζήτησε την άμεση ιατρική συνδρομή του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, όπως ανακοίνωσε το Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας.
Σοβαρά τραυματίστηκε ένας Ολλανδός εργαζόμενος  κατά τη διάρκεια εργασιών στην πλατφόρμα της Νoble Energy στην Κύπρο. Το κέντρο ελέγχου της πλατφόρμας ζήτησε την άμεση ιατρική συνδρομή του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, όπως ανακοίνωσε το Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας. Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων αποφασίστηκε η άμεση αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του ειδικού σχεδίου υποστήριξης της πλατφόρμας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα αποστέλλοντας από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς την πλατφόρμα που βρίσκεται σε απόσταση 103 ναυτικών μιλίων (191 χιλιόμετρα) ελικόπτερο της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας στο οποίο επέβαινε και εθελοντής νοσηλευτής.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την εισαγωγή του τραυματία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Με προσωπική του ευθύνη ο τραυματίας Εξετάστηκε από ορθοπεδικό ιατρό, έγιναν αναλύσεις και όλες οι σχετικές εξετάσεις. Στη συνέχεια ο τραυματίας, αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη, υπόγραψε και απολύθηκε από το Νοσοκομείο για να μεταβεί στη χώρα του για θεραπεία.

Για το θέμα ειδοποιήθηκε αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών και η ολλανδική πρεσβεία προκειμένου να ενημερωθούν οι συγγενείς του τραυματία.