ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Τουρκία - Κατάρρευση κτιρίων και πολλοί εγκλωβισμένοι (vid)

Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου 2011, 23:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Τουρκία - Κατάρρευση κτιρίων και πολλοί εγκλωβισμένοι (vid)
Facebook Twitter Whatsapp
Τουλάχιστον 18 κτίρια, αναμέσά τους και δύο ξενοδοχεία, κατέρρευσαν στην ανατολική Τουρκία μετά τον σεισμό των 5,7 βαθμών που σημειώθηκε νότια της πόλης Βαν, στα σύνορα με το Ιράν, όπως μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση. 
Τουλάχιστον 18 κτίρια, αναμέσά τους και δύο ξενοδοχεία, κατέρρευσαν στην ανατολική Τουρκία μετά τον σεισμό των 5,7 βαθμών που σημειώθηκε νότια της πόλης Βαν, στα σύνορα με το Ιράν, όπως μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση.  Το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια και ότι τα σωστικά συνεργεία τους αναζητούν. 

Εξάλλου σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV στην πόλη Βαν κατέρρευσε ένα εξαώροφο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν κυρίως δημοσιογράφοι και μέλη του τουρκικού Ερυθρού Σταυρού, όμως η τηλεόραση πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει πληροφορίες για θύματα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 21:23 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), το επίκεντρό της ήταν στην περιοχή Εντρεμίτ, περίπου 26 χιλιόμετρα νότια της Βαν, και είχε εστιακό βάθος 4,8 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το ινστιτούτο. 

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 600 άνθρωποι.