ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία

Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου 2011, 19:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία
Facebook Twitter Whatsapp
Έξι πολίτες και εννέα άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα κατά τις επιχειρήσεις καταστολής και τις συγκρούσεις στη Συρία, μια χώρα της οποίας η ένταξη στον Αραβικό Σύνδεσμο ανεστάλη, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OSDH).
Έξι πολίτες και εννέα άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα κατά τις επιχειρήσεις καταστολής και τις συγκρούσεις στη Συρία, μια χώρα της οποίας η ένταξη στον Αραβικό Σύνδεσμο ανεστάλη, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OSDH). Εννέα άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε μια επίθεση από πιθανολογούμενους λιποτάκτες εναντίον του λεωφορείου που τους μετέφερε στο Ιντλέμπ στα βορειοδυτικά της Συρίας, στον αυτοκινητόδρο Μααρέτ Νομάν/ Χαν Σειχούν, πρόσθεσε το OSDH.

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν στην ίδια περιοχή. Ένας από αυτούς σκοτώθηκε από μια αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ του τακτικού στρατού και των λιποτακτών στην Τζαμπάλ αλ Ζαουίγια, και δύο άλλοι σκοτώθηκαν στην Σαρακέμπ όταν ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον του λεωφορείου που τους μετέφερε.

Στην ίδια περιοχή, "οι δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωναν την πόλη Σακαρέμπ όπου ακούγονταν πυροβολισμοί", σύμφωνα με το OSDH.

"Ένας άμαχος σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν από τα πυρά των στρατιωτικών δυνάμεων", σύμφωνα με την ΜΚΟ που αναφέρθηκε σε "λιποταξίες 50 έως 60 στρατιωτών του τακτικού στρατού στο Ιντλέμπ".

Τέλος στην πόλη Χομς, επίκεντρο της διαμαρτυρίας εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ (κέντρο), δύο πολίτες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στις συνοικίες Ντέιρ Μπάλαα και Σουκ αλ Χαλ.

"Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έρευνες και συλλήψεις στις συνοικίες Μπαμπ Σέμπαα και Μπαμπ Ντρέιμπ, προσθέτει το OSDH.