ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Νεκρός καμικάζι από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

Δημοσίευση 14 Νοεμβρίου 2011, 12:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αφγανιστάν: Νεκρός καμικάζι από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας
Facebook Twitter Whatsapp
Καμικάζι σκοτώθηκε από πυρά των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο σημείο που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη η παραδοσιακή συνέλευση Λόγια Ζίργκα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν. 
Καμικάζι σκοτώθηκε από πυρά των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο σημείο που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη η παραδοσιακή συνέλευση Λόγια Ζίργκα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.  «Ενας καμικάζι που μετέφερε τσάντα με εκρηκτικά έπεσε νεκρός κοντά στη σκηνή της Λόγια Ζίργκα», τόνισε ο Σεντίκ Σεντίκι. «Σκοτώθηκε πριν πραγματοποιήσει την αποστολή του», πρόσθεσε. 

Στην τετραήμερη συνάντηση της Λόγια Ζίργκα στην Καμπούλ θα συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 πολιτικοί, αρχηγοί φυλών, ηγέτες κοινοτήτων και επιχειρηματίες από όλο το Αφγανιστάν.

Τον περασμένο μήνα, οι ταλιμπάν απείλησαν πως θα επιτεθούν εναντίον των συμμετεχόντων στη συνέλευση. 

Χθες Κυριακή, ανακοίνωσαν πως έχουν στα χέρια τους αντίγραφο του λεπτομερούς σχεδίου για την ασφάλεια της Λόγια Ζίργκα, ισχυρισμό που η πολυεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν χαρακτήρισε «κατασκευασμένη προπαγάνδα».