ΔΙΕΘΝΗ

Διορία τριών ημερών από τον Αραβικό Σύνδεσμο στη Συρία για να σταματήσει την αιματοχυσία

Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου 2011, 23:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διορία τριών ημερών από τον Αραβικό Σύνδεσμο στη Συρία για να σταματήσει την αιματοχυσία
Facebook Twitter Whatsapp
Οι ΥΠΕΞ του Αραβικού Συνδέσμου έδωσαν σήμερα στην κυβέρνηση της Συρίας τρεις ημέρες διορία για να συμφωνήσει να τερματίσει την καταστολή της κατά των διαδηλωτών, και να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα όμαδων παρατηρητών.
Οι ΥΠΕΞ του Αραβικού Συνδέσμου έδωσαν σήμερα στην κυβέρνηση της Συρίας τρεις ημέρες διορία για να συμφωνήσει να τερματίσει την καταστολή της κατά των διαδηλωτών, και να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα όμαδων παρατηρητών. Οι υπουργοί Εξωτερικών που πραγματοποίησαν σύνοδο στη μαροκινή πρωτεύουσα, δεν είπαν τι θα συνέβαινε εάν η Δαμασκός αποτύχει να συμμορφωθεί.

Ερωτηθείς, αν η πρόταση ήταν μια έσχατη προσπάθεια σε διπλωματικό επίπεδο ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Σεΐχης Χαμάντ Μπιν Τζασίμ αλ Θάνι δήλωσε στους δημοσιογράφους:

"Δεν θέλουμε να μιλήσουμε για μια έσχατη προσπάθεια επειδή δεν θέλω αυτό να ακούγεται σαν μια προειδοποίηση". "Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε κοντά στο τέλος του δρόμου σε ότι αφορά της προσπάθειες του Αραβικού Συνδέσμου σε αυτό το μέτωπο", είπε. Μιλώντας στην ίδια σύνοδο, ο γγ του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Ελαράμπι είπε ότι ο χρόνος δεν είναι κατάλληλος για την πραγματοποίηση συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία.