ΔΙΕΘΝΗ

Mπερλουσκόνι: Δημοκρατική ανωμαλία η κυβέρνηση Μόντι

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2011, 17:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Mπερλουσκόνι: Δημοκρατική ανωμαλία η κυβέρνηση Μόντι
Facebook Twitter Whatsapp
Μπορεί  να αποχώρησε από την προεδρία της κυβέρνησης, όμως όχι και από την επικαιρότητα ο απερχόμενος ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος, μιλώντας σήμερα σε γερουσιαστές της κεντροδεξιάς, επιτέθηκε στη νέα κυβερνητική ομάδα του Μάριο Μόντι.
Μπορεί  να αποχώρησε από την προεδρία της κυβέρνησης, όμως όχι και από την επικαιρότητα ο απερχόμενος ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος, μιλώντας σήμερα σε γερουσιαστές της κεντροδεξιάς, επιτέθηκε στη νέα κυβερνητική ομάδα του Μάριο Μόντι. Όπως μετέδωσε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του δημόσιου καναλιού Rai tre, ο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι "η κυβέρνηση Μόντι είναι μια ανωμαλία της Δημοκρατίας" και για το λόγο αυτό "θα εργασθεί μόνον για το διάστημα που μας χρειάζεται για να βγούμε από την οικονομική κρίση και στην συνέχεια, θα παραιτηθεί".

Κατά την εκτίμηση ιταλών αναλυτών, με τον τρόπο αυτό ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να δείξει ότι δεν τέθηκε στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων και είναι έτοιμος να επανέλθει στο προσκήνιο. "Νομίζατε ότι θα καθόμουνα σπίτι για να γράψω τα απομνημονεύματά μου. Κι όμως, κάνατε λάθος" τόνισε ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός, συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Καβαλιέρε, μιλώντας στους βουλευτές του, πρόσθεσε ότι παρά την αρχική υποστήριξη της κεντροδεξιάς στο νέο κυβερνητικό σχήμα, η υπερψήφιση του κάθε μέτρου θα εξαρτάται από το ακριβές περιεχόμενό του, και θα αποφασίζεται, από τον μπερλουσκονικό Λαό της Ελευθερίας, ανάλογα με τις βασικές, κατευθυντήριες γραμμές, που θα εκφράζονται από τους υπουργούς.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποκάλυψε, πάντως -όπως τονίζει το πρακτορείο Adn Kronos- ότι είχε προτείνει στον Μάριο Μόντι να αναλάβει πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς συμμαχίας, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Η παράταξη του ζάπλουτου πρώην πρωθυπουργού, συνεχίζει να αντιτίθεται σε έκτακτη, συνολική, φορολόγηση των ακινήτων των καταθέσεων και ομολόγων των ιταλών, ενώ επιμένει στην ανάγκη αναμόρφωσης του δικαστικού συστήματος της χώρας, με τον απόλυτο διαχωρισμό της σταδιοδρομίας του εισαγγελέα από εκείνη του δικαστή.