ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: 14 νεκροί σε ενέδρα αυτονομιστών εναντίον Συνοριοφρουρών

Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2011, 14:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πακιστάν: 14 νεκροί σε ενέδρα αυτονομιστών εναντίον Συνοριοφρουρών
Facebook Twitter Whatsapp
Δεκατέσσερις άνδρες ενός παραστρατιωτικού σώματος του Πακιστάν σκοτώθηκαν σε ενέδρα που είχαν στήσει αντάρτες κοντά σε ανθρακωρυχείο στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου μαίνεται μια αυτονομιστική εξέγερση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του.
Δεκατέσσερις άνδρες ενός παραστρατιωτικού σώματος του Πακιστάν σκοτώθηκαν σε ενέδρα που είχαν στήσει αντάρτες κοντά σε ανθρακωρυχείο στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου μαίνεται μια αυτονομιστική εξέγερση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του. Η επίθεση σημειώθηκε στη Μούσα Χελ, μια περιοχή στο Μπαλουτσιστάν, που γειτνιάζει με το Ιράν και με το Αφγανιστάν και όπου σημειώνονται συχνά αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και αυτονομιστές αντάρτες.

Ο εκπρόσωπος του παραστρατιωτικού σώματος της Συνοριοφρουράς απέδωσε την επίθεση σε αντάρτες από το Μπαλουτσιστάν, οι οποίοι από το 2004 διεκδικούν πολιτική αυτονομία για την περιοχή και μεγαλύτερο μερίδιο από τα έσοδα που φέρνουν οι πλούσιοι φυσικοί πόροι της επαρχίας.

"Οι αντάρτες είχαν στήσει ενέδρα σε στρατιώτες κοντά σε ανθρακωρυχείο. 14 παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι άνδρες του παραστρατιωτικού σώματος της Συνοριοφρουράς εγγυώνται την ασφάλεια πολλών ορυχείων άνθρακα στην επαρχία, που θεωρείται στρατηγικής σημασίας τόσο λόγω της γεωγραφικής της θέσης όσο και λόγω του πλούτου του υπεδάφους της.