ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: «Καμία αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου»

Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2011, 16:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σερβία: «Καμία αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου»
Facebook Twitter Whatsapp
«Η Σερβία δεν θα επιτρέψει στον εαυτό της να βρεθεί σε μία τέτοια θέση, στην οποία θα αναγνωρίσει- άμεσα ή έμμεσα- την ανεξαρτησία του Κοσόβου», στον απευθείας διάλογο Βελιγραδίου- Πρίστινας, που συνεχίζεται, σήμερα, στις Βρυξέλλες, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς.
«Η Σερβία δεν θα επιτρέψει στον εαυτό της να βρεθεί σε μία τέτοια θέση, στην οποία θα αναγνωρίσει- άμεσα ή έμμεσα- την ανεξαρτησία του Κοσόβου», στον απευθείας διάλογο Βελιγραδίου- Πρίστινας, που συνεχίζεται, σήμερα, στις Βρυξέλλες, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς. «Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα των πολιτών. Η Σερβία δεν επιθυμεί να βάλει κάτω από το χαλί το θέμα του Κοσόβου, αλλά το αντίθετο. Θέλουμε πρωτοβουλίες, που θα συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων στο Κόσοβο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τάντις.

Υπογράμμισε δε ότι «η Σερβία θα συνεχίζει να μάχεται υπέρ των συμφερόντων της, των άγιων τόπων της και του λαού του Κοσόβου».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τάντιτς, «αυτή είναι η σπουδαιότερη αποστολή της κυβέρνησης και του προέδρου της Σερβίας κι εμείς δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψουμε τα συμφέροντα των πολιτών μας».

Στη διαδικασία αυτή, επισήμανε ο Σέρβος πρόεδρος, «δεν θέλουμε να κάνουμε οτιδήποτε θα μπορούσε να ζημιώσει τον αλβανικό πληθυσμό, αλλά αντίθετα να βρούμε λύσεις που θα φέρουν την ειρήνη και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή».

Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό.