ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Αυτόπτης μάρτυρας διάρρηξης... από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων!

Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου 2011, 16:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αυστραλία: Αυτόπτης μάρτυρας διάρρηξης... από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων!
Facebook Twitter Whatsapp
Σοκαρισμένος ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στο Noble Park North της Μελβούρνης που βρισκόταν για διακοπές στον Άγιο Μαυρίκιο, συνειδητοποίησε ότι παρακολουθούσε ζωντανά μέσω του iPad του, δύο κλέφτες που κατάφεραν να διαρρήξουν το σπίτι του για να αφαιρέσουν τα υπάρχοντά του.
Σοκαρισμένος ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στο Noble Park North της Μελβούρνης που βρισκόταν για διακοπές στον Άγιο Μαυρίκιο, συνειδητοποίησε ότι παρακολουθούσε ζωντανά μέσω του iPad του, δύο κλέφτες που κατάφεραν να διαρρήξουν το σπίτι του για να αφαιρέσουν τα υπάρχοντά του. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος είχε αγοράσει τρεις κάμερες από το eBay τρία χρόνια πριν και τις εγκατέστησε σε στρατηγικά σημεία για λόγους ασφαλείας, δεν περίμενε ποτέ ότι με αυτό τον τρόπο θα γινόταν αυτόπτης μάρτυρας της διάρρηξης του σπιτιού του και μάλιστα ενώ βρισκόταν σε απόσταση 8.000 χιλιομέτρων μακριά από αυτό.

Εμβρόντητος τηλεφώνησε σε ένα φίλο του ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ δήλωσε ότι είχε μείνει άφωνος να τους παρακολουθεί για τουλάχιστον δύο λεπτά να αφαιρούν τα περιουσιακά του στοιχεία μη μπορώντας να πιστέψει στα μάτια του.

Χιλιάδες δολάρια σε ηλεκτρονικές συσκευές συμπεριλαμβανομένης μια flat-screen τηλεόρασης, αλκοόλ, παπούτσια και ακόμα και ένα κρεβάτι σκύλου, κλάπηκαν σε τρεις επισκέψεις από τους διαρρήκτες όπως καταγράφηκαν από τις κάμερες του ιδιοκτήτη.

Οι κάμερες τέτοιου είδους έχουν γίνει ένα από τα τελευταία πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά συστήματα προστασίας για το σπίτι, ενώ πολλές από αυτές είναι συνδεδεμένες με το ίντερνετ, δίνοντας τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος να ελέγξει ποιος βρίσκεται στο σπίτι του, απλά τσεκάροντας το κινητό του τηλέφωνο.

Οι δύο διαρρήκτες, 32 και 55 ετών, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω, ενώ ο ένας από αυτούς προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας από ένα παράθυρο. Οι δυο άντρες αντιμετωπίζουν ποινές υπό τις κατηγορίες της κλοπής.