ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Αιματήρες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ- Αστυνομικό όχημα καταπάτησε πολίτη

Δημοσίευση 26 Νοεμβρίου 2011, 11:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αίγυπτος: Αιματήρες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ- Αστυνομικό όχημα καταπάτησε πολίτη
Facebook Twitter Whatsapp
Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο, που καταπατήθηκε από όχημα της αστυνομίας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο, που καταπατήθηκε από όχημα της αστυνομίας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Τραγικό τέλος κάτω από τις ρόδες οχήματος της αστυνομίας βρήκε ο διαδηλωτής στο Κάιρο. Ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από το όχημα στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας για τη διάλυση καθιστικής διαμαρτυρίας μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης. 

Πρόκειται για το πρώτο θύμα των μέτρων καταστολής ύστερα από ηρεμία δυο ημερών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. 
Η αστυνομία επιχείρησε με δακρυγόνα να διαλύσει τους διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει από τη νύχτα έξω από την έδρα της κυβέρνησης για να διαμαρτυρηθούν για το διορισμό από το στρατό του νέου πρωθυπουργού.

Οι διαδηλωτές είχαν κατασκηνώσει από τη νύχτα της Παρασκευής έξω από την έδρα της κυβέρνησης, για να διαμαρτυρηθούν για τον διορισμό από το στρατό του νέου πρωθυπουργού, Καμάλ Γκαντούρι. Η αστυνομία επιχείρησε να τους διαλύσει με δακρυγόνα και οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ.


Χιλιάδες Αιγύπτιοι συγκεντρώθηκαν χτες στην πλατεία Ταχρίρ
του Καΐρου, ζητώντας να τερματιστεί η διακυβέρνηση της χώρας από το στρατό. 


Την τελευταία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους 41 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί πάνω από 2000.