ΔΙΕΘΝΗ

Φιλιππίνες: 3 νεκροί από έκρηξη βόμβας σε ξενοδοχείο

Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου 2011, 18:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Φιλιππίνες: 3 νεκροί από έκρηξη βόμβας σε ξενοδοχείο
Facebook Twitter Whatsapp

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 27 τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στις νότιες Φιλιππίνες

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 27 τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στις νότιες Φιλιππίνες.  Ύστερα από την έκρηξη, η οποία θεωρείται πως προκλήθηκε από βόμβα, ξέσπασε πυρκαγιά. Η αστυνομία εντόπισε ίχνη χημικών στα ερείπια του ξενοδοχείου, που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών, ώρες μετά την έκρηξη. 

Η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σε ένα από τα 35 δωμάτια του ξενοδοχείου ήταν πολύ δυνατή, αφού σχεδόν ολόκληρος ο δεύτερος όροφος και η στέγη κατέρρευσαν και τζαμαρίες ακόμη και από διπλανά κτίρια έσπασαν, δήλωσε ο Celso Lobregat, δήμαρχος της πόλης Zamboanga. 

Η έκρηξη σημειώθηκε συγκεκριμένα στο δωμάτιο 226 του δευτέρου ορόφου, σκοτώνοντας ακαριαία 2 ανθρώπους, που έμεναν σε διπλανά δωμάτια, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ένα τρίτο πτώμα εντοπίστηκε στο ισόγειο, καταπλακωμένο από κομμάτια τσιμέντου. 

 Ο δήμαρχος Lobregat δήλωσε πως, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, πρόκειται για βόμβα

«Δεν πρέπει να δείξουμε πως πανικοβληθήκαμε, γιατί αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος των δραστών», είπε ο Lobregat στο Associated Press. 

Πηγή: aljazeera.com