ΔΙΕΘΝΗ

Η αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή Αμερικανού στο Πακιστάν

Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου 2011, 23:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή Αμερικανού στο Πακιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Η αλ Κάιντα μέσω του επικεφαλής της Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή ενός Αμερικανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση στο Πακιστάν, ανακοίνωσε το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων.
Η αλ Κάιντα μέσω του επικεφαλής της Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή ενός Αμερικανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση στο Πακιστάν, ανακοίνωσε το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων. Σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του 70χρονου Γουάρεν Γουέινσταϊν, ο οποίος απήχθη από την οικία του στη Λαχόρη στις 13 Αυγούστου, ο επικεφαλής της αλ Κάιντα ζήτησε από το Λευκό Οίκο να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στη Σομαλία και στην Υεμένη, καθώς και να αφεθούν ελεύθεροι κρατούμενοι, ανάμεσά τους και συγγενείς του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με το SITE.

Σε μήνυμά του που διήρκεσε 31 λεπτά, ο αλ- Ζαουάχρι ανέφερε ότι "όπως οι Αμερικανοί φυλακίζουν όλους εκείνους που υποψιάζονται ότι έχουν σχέσεις με την αλ Κάιντα και τους ταλιμπάν, έχουμε θέσει υπό κράτηση αυτόν τον άνδρα ο οποίος εμπλέκεται στην αμερικανική βοήθεια στο Πακιστάν από τη δεκαετία του '70".