ΔΙΕΘΝΗ

Kλίντον: «Ξεπαγώνουν» εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για το Αφγανιστάν

Δημοσίευση 5 Δεκεμβρίου 2011, 13:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Kλίντον: «Ξεπαγώνουν» εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για το Αφγανιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Οι ΗΠΑ θα αποδεσμεύσουν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια βοήθειας για την ανάπτυξη του Αφγανιστάν που ήταν παγωμένα, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, στη διάρκεια διεθνούς διάσκεψης για το μέλλον της χώρας που πραγματοποιείται στη Βόννη.
Οι ΗΠΑ θα αποδεσμεύσουν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια βοήθειας για την ανάπτυξη του Αφγανιστάν που ήταν παγωμένα, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, στη διάρκεια διεθνούς διάσκεψης για το μέλλον της χώρας που πραγματοποιείται στη Βόννη. "Οι ΗΠΑ έχουν την ευχαρίστηση να ανακοινώσουν ότι θα ακολουθήσουν τους άλλους εταίρους επαναλαμβάνοντας τις καταβολές προς το Ταμείο Ανοικοδόμησης του Αφγανιστάν", δήλωσε η Κλίντον.

Σημειώνεται ότι έκκληση για ενίσχυση του Αφγανιστάν με οικονομική και στρατιωτική βοήθεια για τουλάχιστον 10 χρόνια μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα της χώρας, έκανε ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, σε συνέντευξή του την Κυριακή στο εβδομαδιαίο Der Spiegel.