ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Νέα διαρροή στη Φουκουσίμα

Δημοσίευση 5 Δεκεμβρίου 2011, 13:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιαπωνία: Νέα διαρροή στη Φουκουσίμα
Facebook Twitter Whatsapp

Τεχνικοί έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να εντοπίσουν την αιτία της διαρροής η οποία, σύμφωνα με την Tepco, σημειώθηκε κοντά σε σύστημα απολύμανσης χρησιμοποιημένων υδάτων.

Τεχνικοί έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να εντοπίσουν την αιτία της διαρροής η οποία, σύμφωνα με την Tepco, σημειώθηκε κοντά σε σύστημα απολύμανσης χρησιμοποιημένων υδάτων. Περίπου 45 τόνοι μολυσμένου ύδατος εντοπίστηκαν γύρω από έναν πυκνωτή και άμεσα δημιουργήθηκε ένα «τείχος» από σακιά με άμμο προκειμένου να εμποδιστεί η διαφυγή του νερού, ωστόσο περίπου 300 λίτρα κατέληξαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως δήλωσε στέλεχος της εταιρείας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το νερό περιείχε ραδιενεργείς ουσίες αλλά σε επίπεδα «παραπλήσια ή ελαφρώς αυξημένα» σε σχέση με αυτά που έχουν εντοπιστεί στα ωκεάνια ύδατα, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Όπως επισημαίνει η Monde, τις εβδομάδες που ακολούθησαν το πυρηνικό ατύχημα του περασμένου Μαρτίου, το οποίο προκλήθηκε μετά από το σεισμό και το γιγαντιαίο τσουνάμι, η Tepco είχε ρίξει 10000 τόνους «ελαφρώς ραδιενεργού» ύδατος στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πηγή: ethnos.gr