ΔΙΕΘΝΗ

Πιθανή η διακοπή της παραγωγής του γαλλικού μαχητικού Rafale

Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου 2011, 22:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πιθανή η διακοπή της παραγωγής του γαλλικού μαχητικού Rafale
Facebook Twitter Whatsapp
Η παραγωγή του γαλλικού μαχητικού Rafale ενδέχεται να διακοπεί αν δεν βρεθούν ξένοι αγοραστές, υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζεράρ Λονγκιέ, αν και επισήμανε ότι πρώτα θα εκτελεστούν όλες οι παραγγελίες για τη Γαλλία.
Η παραγωγή του γαλλικού μαχητικού Rafale ενδέχεται να διακοπεί αν δεν βρεθούν ξένοι αγοραστές, υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζεράρ Λονγκιέ, αν και επισήμανε ότι πρώτα θα εκτελεστούν όλες οι παραγγελίες για τη Γαλλία. Το μαχητικό, που παράγεται από την Dassault η οποία επίσης παράγει και τα Mirage, χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα μόνο από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα «εξαιρετικό αεροσκάφος». Δύο χώρες είχαν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά του μαχητικού, η Βραζιλία και η Λιβύη, αλλά τελικά δεν προχώρησαν σε συμφωνίες, ενώ εξετάζουν την πιθανότητα αγοράς του τα Ηνωμένα Εμιράτα και η Ινδία.

Άλλο ένα πλήγμα ήταν η προτίμηση της Ελβετίας στα σουηδικά Grippen αντί για το Rafale για λόγους κόστους.. Το Rafale υπηρετεί στη γαλλική αεροπορία από το 2006 και έχει συμμετάσχει σε αποστολές στο Αφγανιστάν και την πρόσφατη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση στη Λιβύη.

Η διάρκεια επιχειρησιακής ζωής των μαχητικών είναι 40 έτη.

Πηγή: in.gr