ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από ένα εκατ. παιδιά στη ζώνη του Σάχελ απειλούνται από υποσιτισμό

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2011, 19:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πάνω από ένα εκατ. παιδιά στη ζώνη του Σάχελ απειλούνται από υποσιτισμό
Facebook Twitter Whatsapp
Περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά διατρέχουν κίνδυνο σοβαρού υποσιτισμού στη ζώνη του Σάχελ στη Δυτική Αφρική το νέο έτος, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF.
Περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά διατρέχουν κίνδυνο σοβαρού υποσιτισμού στη ζώνη του Σάχελ στη Δυτική Αφρική το νέο έτος, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει για τον Νίγηρα, όπου περισσότερα από τα μισά χωριά της χώρας θεωρούνται ευάλωτα όσον αφορά την ασφάλεια τροφίμων.

Η UNICEF απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση 65 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να καλυφθούν οι διατροφικές και ιατρικές ανάγκες στην περιοχή αυτή.

«Η κρίση είναι ιδιαίτερα σκληρή για τα παιδιά», επισήμανε ο αξιωματούχος της UNICEF Ντέιβιντ Γκρίσλι. «Δεν απευθύνουμε ελαφρά τη καρδία τις εκκλήσεις μας, αλλά το μέγεθος της ανάγκης που υπάρχει αξιώνει μια άμεση απάντηση», σημείωσε.

«Μπορεί να αποφευχθεί μια τραγωδία (...) η έκκληση θα επιτρέψει να γίνει κάθε τι δυνατό ώστε να προληφθούν τα είδη των ασθενειών που απειλούν τους ευάλωτους πληθυσμούς», κατέληξε ο Γκρίσλι.

Ο Νίγηρας είναι μία από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο. Οι παρατεταμένες ξηρασίες και οι απρόβλεπτες βροχοπτώσεις στη χώρα αυτή έχουν προκαλέσει την απώλεια των εισοδημάτων πολλών πολιτών της, οι οποίο προηγουμένως στηριζόντουσαν στα έσοδά τους από τα γεωργικά προϊόντα για να συντηρούν τις οικογένειές τους.