ΔΙΕΘΝΗ

Εντοπίστηκαν οι υπεύθυνοι για το κάψιμο των Κορανιών στο Αφγανιστάν

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2012, 22:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εντοπίστηκαν οι υπεύθυνοι για το κάψιμο των Κορανιών στο Αφγανιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Οι αμερικανικές στρατιωτικές Αρχές εντόπισαν πέντε στρατιώτες οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για το ότι έκαψαν αντίτυπα του Κορανίου στη βάση του Μπαγκράμ, στο βόρειο Αφγανιστάν, πράξη που έγινε αφορμή για σφοδρές αντιδράσεις στη χώρα, αναφέρει η Washington Post.
Οι αμερικανικές στρατιωτικές Αρχές εντόπισαν πέντε στρατιώτες οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για το ότι έκαψαν αντίτυπα του Κορανίου στη βάση του Μπαγκράμ, στο βόρειο Αφγανιστάν, πράξη που έγινε αφορμή για σφοδρές αντιδράσεις στη χώρα, αναφέρει η Washington Post. Σύμφωνα με τους στρατοδίκες, οι αυτουργοί αφαίρεσαν τα αντίτυπα του ιερού βιβλίου του Ισλάμ από τις φυλακές του Μπαγκράμ όταν ανακάλυψαν ότι περιείχαν «εξτρεμιστικά» μηνύματα.

Αμερικανοί αξιωματικοί είχαν δηλώσει ήδη πως τα Κοράνια χρησιμοποιούνταν από Αφγανούς κρατουμένους για να περνούν κωδικοποιημένα μηνύματα σε συγκρατούμενους τους.

«Τα βιβλία είχαν τοποθετηθεί κατόπιν σε ένα γραφείο για να φυλαχτούν, τονίζεται στην έρευνα. Ωστόσο κάποιοι τα πέρασαν για σκουπίδια και μεταφέρθηκαν στη χωματερή της βάσης, όπου και κάηκαν.

Πηγή: in.gr