ΔΙΕΘΝΗ

E.E.: Παραμένουν λίγες οι γυναίκες στα εταιρικά διοικητικά συμβούλια

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2012, 16:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
E.E.: Παραμένουν λίγες οι γυναίκες στα εταιρικά διοικητικά συμβούλια
Facebook Twitter Whatsapp
Παρά τις ευρω-προειδοποιήσεις ο αριθμός των γυναικών σε εταιρικά διοικητικά συμβούλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, σύμφωνα με την Ευρωπαία Επίτροπο για τη Δικαιοσύνη Βίβιαν Ρέντινγκ.
Παρά τις ευρω-προειδοποιήσεις ο αριθμός των γυναικών σε εταιρικά διοικητικά συμβούλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, σύμφωνα με την Ευρωπαία Επίτροπο για τη Δικαιοσύνη Βίβιαν Ρέντινγκ. Η κυρία Ρέντινγκ ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή εξετάζει την επιβολή ποσοστώσεων για τις γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών.

Υπενθυμίζεται ότι η επίτροπος ζήτησε από τις ευρωπαϊκές εταιρείες να λάβουν αξιόπιστα εθελοντικά μέτρα για να βελτιώσουν την κατάσταση, προειδοποιώντας ότι θα καταφύγει στη νομοθεσία αν αποτύχουν να δράσουν.

Το ποσοστό των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια αυξήθηκε από 11,8% το 2010 σε 13,7% αυτόν τον Ιανουάριο.

Η Ευρωπαία Επίτροπος έχει ζητήσει από τις ευρωπαϊκές εταιρείες να υπογράψουν μία δέσμευση για την αύξηση της γυναικείας εκπροσώπησης στα διοικητικά συμβούλια στο 30% μέχρι το 2015 και στο 40% μέχρι το 2020, όμως μόνο 24 εταιρείες έχουν δεσμευθεί, μεταξύ των οποίων η γαλλική εταιρεία πολυτελών ειδών LVMH.