ΔΙΕΘΝΗ

«Βουτιά» στη δημοτικότητα του Ομπάμα

Δημοσίευση 12 Μαρτίου 2012, 10:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Βουτιά» στη δημοτικότητα του Ομπάμα
Facebook Twitter Whatsapp
Kάτω από το όριο του 50%, έπεσε η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μετά την απόφασή του για αύξηση των τιμών των καυσίμων, δίνοντας έτσι στους πολιτικούς του αντιπάλους ελπίδες για τις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και της εφημερίδας Washington Post και δημοσιοποιήθηκε χθες.
Kάτω από το όριο του 50%, έπεσε η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μετά την απόφασή του για αύξηση των τιμών των καυσίμων, δίνοντας έτσι στους πολιτικούς του αντιπάλους ελπίδες για τις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και της εφημερίδας Washington Post και δημοσιοποιήθηκε χθες. Η δημοσκόπηση υποστηρίζει ότι μόλις το 46% των ερωτηθέντων εγκρίνει την πολιτική του προέδρου Ομπάμα έναντι 50% που την αποδοκιμάζει.
   
Αυτά τα νέα στοιχεία έχονται σε αντίθεση με προηγούμενη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο και έδειχνε ότι το 50% των Αμερικανών ενέκρινε την πολιτική του προέδρου τους έναντι 46% που δήλωνε κατά.

   
Η έγκριση από τον πρόεδρο Ομπάμα της αύξησης των τιμών των καυσίμων έδωσε μια νέα ελπίδα στους ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του για τις προσεχείς εκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.