ΔΙΕΘΝΗ

Η Μέρκελ προτείνει τον Σόιμπλε στη θέση του Γιουνκέρ!

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2012, 09:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Μέρκελ προτείνει τον Σόιμπλε στη θέση του Γιουνκέρ!
Facebook Twitter Whatsapp
Τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε για την προεδρία του Eurogroup η γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, μετά την αποχώρηση του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα Financial Times Deutschland.
Τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε για την προεδρία του Eurogroup η γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, μετά την αποχώρηση του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα Financial Times Deutschland. Ο υπουργός Οικονομικών μίας χώρας με «τριπλό A», έμπειρος, αξιοσέβαστος και με επιρροή, ο κ. Σόιμπλε, 69 ετών, «έχει το αβαντάζ», σύμφωνα με πηγές του Eurogroup .  
   
Η καγκελάριος Μέρκελ πρότεινε τον υποψήφιό της στους άλλους αρχηγούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όμως η τελική απόφαση είναι πιθανόν να αναβληθεί για μετά τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον Μάιο, σύμφωνα με την εφημερίδα.  
   
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δεν έχει δώσει ακόμη την έγκρισή του, φοβούμενος την υπερβολική ενίσχυση της θέσης της Γερμανίας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Eurogroup.