ΔΙΕΘΝΗ

Παρέμβαση της Ρωσίας για ενίσχυση της συνεργασίας Δαμασκού- Κόφι Ανάν

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2012, 11:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παρέμβαση της Ρωσίας για ενίσχυση της συνεργασίας Δαμασκού- Κόφι Ανάν
Facebook Twitter Whatsapp
Τις επαφές της με το συριακό καθεστώς χρησιμοποιεί η Μόσχα ώστε να υπάρξει πλήρης συνεργασίας της Δαμασκού με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, Κόφι 'Αναν.
Τις επαφές της με το συριακό καθεστώς χρησιμοποιεί η Μόσχα ώστε να υπάρξει πλήρης συνεργασίας της Δαμασκού με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, Κόφι 'Αναν. «Εργαζόμαστε καθημερινά με τον Κόφι 'Αναν και στέλνουμε μηνύματα στη Δαμασκό για να εξασφαλίσουμε ότι οι σύροι ηγέτες θα συνεργαστούν πλήρως», τόνισε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου, λίγες ώρες πριν από τηλεδιάσκεψη με τον 'Αναν, ο οποίος θα μιλήσει από τη Γενεύη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Τα άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας πρέπει και αυτά να πράξουν αυτό που χρειάζεται και να ζητήσουν από την (συριακή) αντιπολίτευση να μην προκαλέσει κλιμάκωση της κατάστασης», πρόσθεσε. 

Ο 'Αναν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Αχμεντ Φάουζι, θα διατυπώσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις εκτιμήσεις του όσον αφορά την κατάσταση στη Συρία και θα αναφερθεί λεπτομερώς στις συνομιλίες που είχε το Σαββατοκύριακο στη Συρία με την ηγεσία της χώρας.