ΔΙΕΘΝΗ

Νίκη για το Λαϊκό Κόμμα στην Ανδαλουσία δείχνουν δημοσκοπήσεις

Δημοσίευση 18 Μαρτίου 2012, 15:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νίκη για το Λαϊκό Κόμμα στην Ανδαλουσία δείχνουν δημοσκοπήσεις
Facebook Twitter Whatsapp
Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας αναμένεται να κερδίσει τις περιφερειακές εκλογές στην Ανδαλουσία, που θα διεξαχθούν στις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.  
Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας αναμένεται να κερδίσει τις περιφερειακές εκλογές στην Ανδαλουσία, που θα διεξαχθούν στις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.   Η δημοσκόπηση της Metroscopia που δημοσιεύτηκε στην El Pais, έδειξε ότι το Λαϊκό Κόμμα (PP) εξασφαλίζει το 47,3% στην Ανδαλουσία, καταρρίπτοντας και το τελευταίο προπύργιο των Σοσιαλιστών στην Ισπανία.  

Το υψηλό ποσοστό της ανεργίας -31%- και το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με τις καταγγελίες για απάτη με τις αποζημιώσεις απόλυσης από κρατικό ταμείο, έστρεψαν τους ψηφοφόρους μακριά από τους Σοσιαλιστές, οι οποίοι κυβερνούσαν την αυτόνομη περιοχή της Ανδαλουσίας τα τελευταία 30 χρόνια.  

Μια δεύτερη δημοσκόπηση, της εταιρείας Sigma Dos, η οποία δημοσιεύτηκε στην συντηρητική εφημερίδα El Mundo, έδειξε ότι το Λαϊκό Κόμμα θα κερδίσει το 45,8% των ψήφων και από 54 έως 57 στο κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας. Για να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία απαιτούνται 55 έδρες.