ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Εξετάζεται η ιδιωτικοποίηση του εθνικού οδικού δικτύου

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2012, 08:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βρετανία: Εξετάζεται η ιδιωτικοποίηση του εθνικού οδικού δικτύου
Facebook Twitter Whatsapp

Tο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης τμημάτων του οδικού δικτύου εξετάζεται από την βρετανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αναβαθμίσει τις υποδομές στη χώρα, όπως πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Tο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης τμημάτων του οδικού δικτύου εξετάζεται από την βρετανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αναβαθμίσει τις υποδομές στη χώρα, όπως πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Ο Κάμερον θα πει σε ομιλία του ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να διορθωθεί «ο υποβιβασμός ο οποίος διαρκεί δεκαετίες» των υποδομών στη Βρετανία και ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει «πρωτοποριακούς» τρόπους να χρηματοδοτήσει βελτιωτικά έργα.

«Χρειάζεται τώρα να είμαστε πιο φιλόδοξοι», θα πει ο Κάμερον, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που διένειμε το γραφείο του.

Τον Νοέμβριο, η Βρετανία ανακοίνωσε σχέδια να επενδύσει 30 δισ. λίρες για μεγάλα έργα τα επόμενα έργα, με τα δύο τρίτα του ποσού να προέρχονται από τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Κάμερον προωθεί μέτρα λιτότητας για να μειώσει το έλλειμμα, που έχει φθάσει σε επίπεδο-ρεκόρ εν καιρώ ειρήνης, και ο Κάμερον λέει πως δεν υπάρχουν «αρκετά χρήματα» για περαιτέρω βελτιωτικά έργα στο οδικό δίκτυο με κεφάλαια από τα δημόσια ταμεία.