ΔΙΕΘΝΗ

Νέο διατροφικό σκάνδαλο με κρέας από πάπιες στην Κίνα

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2012, 12:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέο διατροφικό σκάνδαλο με κρέας από πάπιες στην Κίνα
Facebook Twitter Whatsapp
Την απόλυση τεσσάρων υπαλλήλων της, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι εμπλέκονται σε ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο με άρρωστες πάπιες το κρέας των οποίων πωλείτο σε ανυποψίαστους καταναλωτές, ανακοίνωσε σήμερα μια μεγάλη κινεζική εταιρία πουλερικών.
Την απόλυση τεσσάρων υπαλλήλων της, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι εμπλέκονται σε ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο με άρρωστες πάπιες το κρέας των οποίων πωλείτο σε ανυποψίαστους καταναλωτές, ανακοίνωσε σήμερα μια μεγάλη κινεζική εταιρία πουλερικών. Πρόκειται για το τελευταίο διατροφικό σκάνδαλο στην Κίνα, όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αντίστοιχα σκάνδαλα με χοιρινό μολυσμένο με χημικά, μολυσμένο με μελαμίνη γάλα και ψωμάκια στον ατμό με επικίνδυνες χρωστικές.

Η εταιρία Huaying Agricultural, η οποία αυτοαποκαλείται "Ο Παγκόσμιος Βασιλιάς της Πάπιας", ανακοίνωσε τις απολύσεις μετά τα ρεπορτάζ των μέσων μαζικής ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα που ανέφεραν ότι πτηνά τα οποία νοσούσαν προτού σφαγιαστούν κατέληξαν στους καταναλωτές.

Υπάλληλοι της Huaying, με έδρα την κεντρική επαρχία Χενάν, πούλησαν τις πάπιες στον επιχειρηματία Κούι Τζινπίνγκ, ο οποίος επεξεργάστηκε το κρέας τους σε ένα παράνομο εργοστάσιο και στη συνέχεια το διέθεσε στην αγορά, ανέφεραν τα ρεπορτάζ.

Η Huaying ανακοίνωσε ότι απέλυσε τον διευθυντή ενός καταστήματος, τον επικεφαλής σε δύο από τα αγροκτήματά της και δύο ακόμη υπαλλήλους που συνδέονται με την υπόθεση, ενώ ο Κούι θα διωχθεί ποινικά.