ΔΙΕΘΝΗ

Σε επιφυλακή η Ιαπωνία για τον πύραυλο της Β. Κορέας

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2012, 08:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε επιφυλακή η Ιαπωνία για τον πύραυλο της Β. Κορέας
Facebook Twitter Whatsapp
Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας έδωσε σήμερα διαταγή για την ανάπτυξη ενός αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος το οποίο θα καταστρέψει τον πύραυλο τον οποίο ετοιμάζεται να εκτοξεύσει η Βόρεια Κορέα, σε περίπτωση που απειληθεί το ιαπωνικό έδαφος.
Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας έδωσε σήμερα διαταγή για την ανάπτυξη ενός αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος το οποίο θα καταστρέψει τον πύραυλο τον οποίο ετοιμάζεται να εκτοξεύσει η Βόρεια Κορέα, σε περίπτωση που απειληθεί το ιαπωνικό έδαφος. «Διέταξα να προετοιμαστούν η ανάπτυξη των συστημάτων PAC-3 καθώς και πλοία εξοπλισμένα με το σύστημα Aegis», είπε ο Ναόκι Τανάκα μιλώντας σε δημοσιογράφους. Σε κάθε περίπτωση, για να προχωρήσει ο στρατός στην καταστροφή του βορειοκορεατικού πυραύλου θα πρέπει να πάρει πρώτα την επίσημη εντολή του πρωθυπουργού της χώρας, Γιοσιχίρο Νόντα.

Οι ιαπωνικές αρχές φοβούνται μήπως ο πύραυλος ή τμήματα του πέσουν στο ιαπωνικό έδαφος.

Η Βόρεια Κορέα έχει ανακοινώσει ότι ο πύραυλος θα εκτοξευτεί μεταξύ 12-16 Απριλίου από τη βάση Σοχάε της επαρχίας Τσολσάν. Το πρώτο τμήμα του θα πέσει στην Κίτρινη Θάλασσα και το δεύτερο στη Θάλασσα των Φιλιππίνων. Στην πορεία του ο πύραυλος θα περάσει πάνω από το αρχιπέλαγος της Οκινάβα που ανήκει στην Ιαπωνία.