ΔΙΕΘΝΗ

Στο Μεξικό ο Πάπας Βενέδικτος 16ος

Δημοσίευση 24 Μαρτίου 2012, 10:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στο Μεξικό ο Πάπας Βενέδικτος 16ος
Facebook Twitter Whatsapp
Το ταξίδι του περιλαμβάνει και διήμερη επίσκεψη στην Κούβα.Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Πάπα προσγειώθηκε, στις 22.13 (ώρα GMT), στο αεροδρόμιο Γκουαναχουάτο, στο κέντρο του Μεξικού, μέρος παραμονής του Πάπα έως τη Δευτέρα.
Το ταξίδι του περιλαμβάνει και διήμερη επίσκεψη στην Κούβα.Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Πάπα προσγειώθηκε, στις 22.13 (ώρα GMT), στο αεροδρόμιο Γκουαναχουάτο, στο κέντρο του Μεξικού, μέρος παραμονής του Πάπα έως τη Δευτέρα. Μια ανθρώπινη αλυσίδα αποτελούμενη από 600-700.000 ανθρώπους υποδέχτηκε τον Πάπα στην περιοχή Λεόν, στο κέντρο του Μεξικού, την οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά.

Το πλήθος, κρατώντας τα κιτρινόλευκα σημαιάκια του Βατικανού, είχε απλωθεί στα 35 χιλιόμετρα που χωρίζουν το αεροδρόμιο του Σιλάο από το Κολέγιο της Παρθένου του Μιραφλόρες, όπου θα περάσει τη νύχτα του ο Πάπας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, Φεντερίκο Λομπάρντι, επικαλούμενος «ημιεπίσημες πηγές».

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού σημείωσε ότι ο Πάπας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κατά τις 14 ώρες που διαρκεί το αεροπορικό ταξίδι από τη Ρώμη μέχρι το Λεόν. Παρά τα 85 χρόνια του «είναι σε φανταστική κατάσταση», είπε.