ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο Σαούλ Μοφάζ είναι ο νέος ηγέτης του κεντρώου κόμματος Καντίμα

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2012, 10:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ισραήλ: Ο Σαούλ Μοφάζ είναι ο νέος ηγέτης του κεντρώου κόμματος Καντίμα
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Σαούλ Μοφάζ είναι ο νέος αρχηγός του Καντίμα, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ, εξασφαλίζοντας το 61,7% των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές έναντι 37,23% της αντιπάλου του Τζίπι Λίβνι, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του κόμματος.  
Ο Σαούλ Μοφάζ είναι ο νέος αρχηγός του Καντίμα, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ, εξασφαλίζοντας το 61,7% των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές έναντι 37,23% της αντιπάλου του Τζίπι Λίβνι, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του κόμματος.   Ο 63χρονος Μοφάζ, πρώην υπουργός Άμυνας έλαβε 23.987 ψήφους έναντι 14.516 της απερχόμενης ηγέτη, ενώ το 41% των περίπου 95.000 μελών του Καντίμα μετείχε στην ψηφοφορία.   
   
«Καλώ την Τζίπι Λίβνι να συστρατευτεί με εμάς στον πόλεμο που αρχίζει. Τζίπι η θέση σου είναι μαζί μας», δήλωσε ο Μοφάζ στη νικητήρια ομιλία του, διευκρινίζοντας ότι στο εξής θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία έχοντας ένα πρόγραμμα εντελώς κοινωνικό.  
   
Η Λίβνι τηλεφώνησε στον αντίπαλό της για να τον συγχαρεί αλλά δεν δεσμεύτηκε να τον υποστηρίξει.   
   
«Αυτά είναι τα αποτελέσματα. Ευχαριστώ όλα τα μέλη του Καντίμα που με εμπιστεύτηκαν και με στήριξαν», τόνισε στους υποστηρικτές της διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν χρειάζεται ξεκούραση ύστερα από δύο «πολύ μακρούς» μήνες προεκλογικής εκστρατείας.  
   
Στις εσωκομματικές εκλογές του 2008 η Λίβνι είχε επικρατήσει του Μοφάζ λαμβάνοντας 431 ψήφους παραπάνω.