ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη ανώτατων αξιωματικών του αμερικανικού στρατού στο Ισλαμαμπάντ

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2012, 11:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επίσκεψη ανώτατων αξιωματικών του αμερικανικού στρατού στο Ισλαμαμπάντ
Facebook Twitter Whatsapp
Δυο ανώτεροι αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού συναντώνται σήμερα με Πακιστανούς ομολόγους τους στο Ισλαμαμπάντ στην πρώτη επίσημη αμερικανική επίσκεψη στο Πακιστάν από το νατοϊκό βομβαρδισμό που στοίχισε τη ζωή σε 24 πακιστανούς στρατιώτες, το Νοέμβριο.
Δυο ανώτεροι αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού συναντώνται σήμερα με Πακιστανούς ομολόγους τους στο Ισλαμαμπάντ στην πρώτη επίσημη αμερικανική επίσκεψη στο Πακιστάν από το νατοϊκό βομβαρδισμό που στοίχισε τη ζωή σε 24 πακιστανούς στρατιώτες, το Νοέμβριο. Αυτή η επίδειξη δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) προκάλεσε νέα κρίση στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Πακιστάν, το οποίο αποφάσισε σε αντίποινα να κλείσει τις οδούς ανεφοδιασμού των νατοϊκών δυνάμεων στη γειτονική χώρα.

Εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί στρατηγοί Τζέιμς Μάτις, αρχηγός της κεντρικής διοίκησης του αμερικανικού στρατού και ο Τζον 'Αλεν, διοικητής της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) έφθασαν στο Πακιστάν. Οι δυο στρατηγοί θα συναντηθούν εντός της ημέρας με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Ασφάκ Καγιάνι.