ΔΙΕΘΝΗ

«Ισότιμη» απάντηση στα πυρηνικά του Ιράν επιθυμεί η πλειοψηφία των Τούρκων

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2012, 21:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Ισότιμη» απάντηση στα πυρηνικά του Ιράν επιθυμεί η πλειοψηφία των Τούρκων
Facebook Twitter Whatsapp

Υπέρ της απόκτησης ενός πυρηνικού όπλου για την αντιμετώπιση της απειλής που θα συνιστούσε η απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου από το Ιράν τάσσεται το 54% των πολιτών στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Υπέρ της απόκτησης ενός πυρηνικού όπλου για την αντιμετώπιση της απειλής που θα συνιστούσε η απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου από το Ιράν τάσσεται το 54% των πολιτών στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη. Στο ερώτημα αν η Τουρκία πρέπει να φτιάξει το όπλο αυτό ή να υπολογίζει στην προστασία του ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος, αν το Ιράν αποκτήσει αυτήν την τεχνολογία, το 54% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, δείχνει η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Κέντρου Οικονομικών Μελετών και Διεθνούς Πολιτικής (Edam) σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 ατόμων.

Μόνον το 8,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ασπίδα ασφαλείας του ΝΑΤΟ επαρκεί και ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, ενώ το 34,8% των ερωτηθέντων αντιτίθεται κατηγορηματικά στην απόκτηση από τη χώρα τους πυρηνικής τεχνολογίας για στρατιωτικούς σκοπούς.

Πηγή: kathimerini.gr