ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πρόστιμο 6.000 ευρώ στον Ζαν-Πολ Γκερλαίν για ρατσιστικά σχόλια

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2012, 15:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γαλλία: Πρόστιμο 6.000 ευρώ στον Ζαν-Πολ Γκερλαίν για ρατσιστικά σχόλια
Facebook Twitter Whatsapp
Πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ επέβαλε το πλημμελειοδικείο του Παρισιού στον Ζαν-Πολ Γκερλαίν, τον διάσημο αρωματοποιό της εταιρείας Guerlain, για ρατσιστικά σχόλια.
Πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ επέβαλε το πλημμελειοδικείο του Παρισιού στον Ζαν-Πολ Γκερλαίν, τον διάσημο αρωματοποιό της εταιρείας Guerlain, για ρατσιστικά σχόλια. Ερωτηθείς για τη δημιουργία του αρώματος Samsara από το κανάλι France 2 στις 15 Οκτωβρίου 2010, ο απόγονος του ιδρυτή του φημισμένου οίκου Guerlain είχε απαντήσει: «Εκείνη τη φορά, είχα δουλέψει σαν νέγρος. Δεν ξέρω αν οι νέγροι δούλευαν πάντα έτσι, αλλά τέλος πάντων...».

Εκτός από το πρόστιμο, θα πρέπει να καταβάλει 2.000 ευρώ ως αποζημίωση σε καθεμιά από τις τρεις αντιρατσιστικές ενώσεις που προσέφυγαν εναντίον του: τις MRAP, LICRA και SOS Racisme.

Ο δικηγόρος του αρωματοποιού δεν γνώριζε αν ο πελάτης του, ο οποίος ήταν απών από το δικαστήριο, θα ασκήσει ή όχι έφεση. Στη διάρκεια της δίκης είχε εκφράσει τη λύπη του και είχε ζητήσει συγγνώμη από την κοινότητα των μαύρων γι'αυτή την «ηλιθιότητα» εκ μέρους του, όπως την χαρακτήρισε. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει πρόστιμο τουλάχιστον 7.500 ευρώ.

Ο Ζαν-Πολ Γκερλαίν πήρε σύνταξη το 2002 έπειτα από τα 47 χρόνια που πέρασε στην οικογενειακή επιχείρηση.

Πηγή: naftemporiki.gr